2011. augusztus 28., vasárnap

Megtaláltam, gyertek ti is !

Wilimamát még egy másik helyről ismerem, és személyesen is találkoztunk már többször a keresztszemes találkozókon. Tündéri gyerekeiről és vidám személyiségéről híres :-)

S most játékot hirdetett, tündéri Margaret Sherry macsekokat lehet nála nyerni, gyertek ti is! Ismerjétek meg a blogján keresztül és játszunk együtt ;-)

2011. augusztus 19., péntek

Mesterségek Ünnepe



Aki teheti idén látogassa meg a Budai Várban található Mesterségek Ünnepét. Számos érdekesség van az idén is, és a gyengéim, a viseletek a kiemelt témák. Én csütörtökön látogattam fel Ági barátnőmmel és szép nagyot sétáltunk, jól megnéztünk mindent. Csütörtök reggelre derült ki hogy mégis nyertem egy négy napos tiszteletjegyet így éltem a lehetőséggel minél előbb. Csekély vásárfiával és rengeteg élménnyel tértem haza. No meg némi leégéssel, tehát aki arra jár mindenképpen kenje be magát napvédő krémmel, hogy ne járjon úgy mint én a piros pecsenye malac :-)

A csipkekészítőknél vettem át a szép új hajócskáimat is, úgyhogy már alig várom hogy használatba vehessem őket. Igaz előbb még a rendelési elmaradásaimat kell teljesítenem, de ami késik nem múlik :-)


2011. augusztus 15., hétfő

Az első igazi hajócsipkék











Mint említettem igen rossz időjárás boldogtalanított a nyaralás alatt, így volt időm a hajócskákat "úsztatni". Mielőtt elmentem ugye sikerült rájönnöm a fránya csomó ugratásra, s innentől már nem volt megállás. A neten lévő tanfolyamról származnak az első képek, ezeken gyakoroltam a különféle technikai megoldásokat. Eleinte a kezdő fonal eldolgozása, az ívek kapcsolása volt a legproblémásabb. Most már inkább azon mélázom hogy a pikófa hogyan is férhetne még el a kezemben hogy azonos nagyságúak legyenek a hurkok a tetején.
A kapcsolások még mindig nem tökéletesek, de már tudom titkolni :-)

A kezdeti 10-es horgoló fonalról, áttértem a 20-as horgoló fonalra ami vékonyabb és finomabb csipkét eredményez. A fülbevalók a kapoccsal együtt 10 cm-et tesznek ki tehát nem kicsik. De nagyon szeretem őket, még akkor is ha ebben is van hiba bőven. A Mesterségek Ünnepére készültek, hogy stílusosan tudjak menni, hiszen pont egy éve szerettem bele ebbe a technikába a zalai kiállítóknál. Egyébként pályáztam is a fotó pályázaton, nagy bizakodással nézek a zsűrizés elé, hátha nyerek ingyenes tiszteletbeli jegyet. Ha így lesz akkor kivételesen nem csak egyszer látogatok el oda, hanem minimum kétszer. Igyekszem minél kevesebb pénzt vinni, mert oda szerintem a lottó nyeremény se lenne elég :-)

A hajócskázást most egy időre félre teszem, bár az új szép hajócskáimat épp a Várban veszem át, mivel van egér megrendelésem és előbb azt kell elkészítenem, no meg hiányzik már a hímzés is. Viszont az elkészítendő minták ki vannak nyomtatva tehát bármikor folytathatom a csipkézést ;-)

Júliusi szabadságos kreatív hét







































Sikerült kiválasztanunk az évben azt az egy hetet amikor nem volt nyár, nem kicsit nagyon nem. De befizetett nyaralás volt, tehát Gyulán áztunk 8 napig. A szálloda szép volt, és így volt idő a kultúrára, a masszázsra is. No meg még valamire: megtanultam végre hajócskázni!

De most nem ez lesz a képek témája, annak külön bejegyzést szentelek. Igyekeztem valamit be is fejezni hogy tartsam az ez évi divatos elhatározást.

Végre elkészült a hímzett házikó is amit megszavaztak egy másik blogomon. 8 cm magas és hamarosan követi majd szerintem egy komolyabb házikó is.

A másik félbe maradt munka a horgolt nyuszika volt. A korábbi nyúlfibe beleszerettek a Meska boltomban, így muszáj volt egy másikat horgolnom magamnak. Ez persze már jobban sikerült mivel az előző hibákat már ki tudtam küszöbölni. Ő sem egy nyúlánk fajta a füle végéig 11 cm. A hajócsipkéhez használt hagyományos 1,25-ös horgolótűvel készült.

S a horgolást még mindig nem hagytam abba, a kapott szőrös fonalból sündisznók készültek. Nem hagyományos színűek belátom, de így sokkal vidámabbak. Az arcukkal nem vagyok megelégedve, itt is a második kör biztosan szebb lesz :-)

A holdacska szerelem volt a neten, mikor hazaértünk muszáj volt megvennem a swarovski kristályokat hozzá. S mint mindig ha nagy mellénnyel állok neki, ez is kifogott rajtam többször. Először nem fordítottam jól, aztán nem figyeltem a színekre, szóval megküzdöttem a végeredményért.

Akkor hát lássuk mire jutottam a hajócsipkékkel ;-)