2010. szeptember 11., szombat

Keresztszemes találkozó előtt









Gondolkozóba estem tegnap hogy mit is vigyek? Az utóbbi hónapokban nem igazán készült már publikus hímzésem, ha időm volt akkor horgoltam az egérkéket. Talán a goblein hímzésemet viszem magammal hogy hű legyek a találkozó szelleméhez.
Ki tudja mitől, de a bal kezem "majom" ujja begyulladt és kenegethetem a már betiltás előtt álló reuma kenőcsökkel. Ez persze nem akadályozott meg abban hogy kössek, vagy horgoljak, csak estefelé érzem úgy hogy több volt mint elég az aznapi munkából és alkotásból. Megint a gombócos sálak kerültek a topra. Tavaly már kötöttem egy kéket amit direkt szélesre és nagyra kötöttem, hogy jól bele tudjam burkolni a fázós fejemet. Egészen az orromig fel tudom húzni mint egy csadort :-)

Most ellenálltam ennek a csábításnak és klasszikusan csak 10 centi széles sálat készítettem, kevesebb fonalból, hosszabbat. Kb. 160 centi hosszúak, tehát lehet tekergetni szabadon. Persze hogy megfertőztem a munkatársaimat, vagyis hát lassan a volt munkatársaimat :-) Meg is vettem már nekik a fonalat, 3 sálnyi hever mellettem kötésre várva.

A héten erőt vettem magamon és elkezdtem intézni a már legalább 2 éve halogatott cégnév átíratást is. Igen tudom, de nem is olyan egyszerű. Amióta elektronikus minden, azóta a papír alapúhoz ragaszkodnak mindenhol. Így aztán most jutottam el a hivatalhoz hogy pecsétes papírt kaphassak arról hogy tényleg megváltozott a nevem. Gondolhatjátok hogy kalandos ez! 3 telefon szolgáltatón kezdtem a tesztet. Természetesen 3 különböző eljárás volt, más-más papírokat kértek a változtatáshoz. A nehezebbeket mint bank és biztosító a végére hagyom, ott lesznek a legnagyobb harcok ebben a kis változtatásnak az átvitelével.
Persze az időjárás sem kedvez a barangolásnak, folyton esik az eső és hideg is van. Elő kellett vennem a téli ruháimat, igaz kabátot még nem vagyok hajlandó felvenni, inkább a meleg saját kötésű medve pulóveremet hordom. Nekem hiába magyarázzák hogy nincs globális éghajlat változás, megéltem én már harmad évszázadot és tudom hogy ez nem nooormális :-) Pedig én szívesen lennék a kertben, napoznék, vagy kertészkednék. Reménykedem hogy nem az következik be az idén hogy novemberig ilyen idő lesz, aztán leesik a hó és utána fagy. Igaz a kényszeres szobafogság kreatívabbá tesz ;-)
Szeptemberben még az egérkéket is be kell fejeznem, 3 hímzés mellett (ez utóbbiból egy már készen van). De ez most nem nyomaszt annyira, a munkaidőm csökkenése miatt jelentősen megnőtt a szabadidőm amit most erre áldozhatok. Főképp mert Sára nyuszi új gazdára lelt közben ;-) A testvéreit majd csak októberben készítem el, de nagyon örültem hogy valakinek megtetszett.

Rengeteget olvasok az utóbbi hetekben. Mindenfélét, krimit, regényt, komolyat, vidámat, hangoskönyvet. Nem csak a könyvtárat rabolom ki, a Bookline is kifosztásom alá került. Na jó csak 4 könyv erejéig, de mégis majd 4 ezer oldalnyi betű. Egyenlőre Mallorcáról olvasok, de hamarosan sorra kerül az a könyv amire nagyon kíváncsi vagyok: A dívák nem kötnek. Meg kell tudnom hogy ez tényleg így van-e vagy mégis lehetek én is DÍVA :-)

Egy könyv hirdetésén olvastam ezt a hitvallást és nagyon tetszik: "Ma van életed hátralévő részének első napja. Éld úgy hogy érdemes legyen folytatni." Remélem sikerült szöveghűen idézni. Hát igen, jó lenne, igyekszem is teljesíteni amikor csak lehet.

2 megjegyzés:

  1. Olvastalak.:)Jo talizast,majd varom a fookat.:)Ezert van az a nagy csend...:)A salak gyonyoruek.:)

    VálaszTörlés
  2. Tök jók a "tappacsos" sálak :-))) És igen, egyetértek! A tartalmas életből lehet a későbbiekben építkezni:-)

    VálaszTörlés