2011. április 10., vasárnap

Márciusi kreatív hét megkésett képei

Tulajdonképpen kicsit átnyúlt az áprilisba az összeállítást tekintve, de ezek mind márciusban készültek.

Ők ketten képviselik az őrültséget :-) Mindkettőt egy hímzéses magazinban találtam és beléjük szerettem. Igaz a vámpír macit nem biztos hogy használnám, de hátha a Meska boltomban valaki így készen beleszeret. A rabló nyuszi én vagyok. Szerintem az idei Húsvétot maximum rablás útján teljesítem, mivel most nem készültem nagyobb tojásfestésre vagy egyéb ilyen dekorálásra. A megszokott és évek óta használt díszek kerülnek majd kiakasztásra. A répát kicsit átformáltam, mivel az eredetiben melírozott fonal volt, így eredeti fonal híján kénytelen voltam én "melírozni". A kép nem adja vissza az élőben látható átmeneteket.

A nyuszik alvó párnájával az összeállításkor szenvedtem meg, főként a sarkokban hogy valahogy sikerüljön a fodrot kívül elhelyezni és ne varrjam be végzetesen. Mivel az április nagy munkában telik majd - így a kreatív hét is elmarad ezúttal - a párnát májusban fogom alkalmazni, nagy alvások idején a kertben heverészve :-)

A képeslapos nyuszi egy pár órás hímzés volt, s most jött el az ideje hogy elkészüljön. Történelmi darab, a Keresztszemes Magazin első számához volt mellékelve ez a készlet még anno 2004 májusában. Én később, tán tavaly jutottam hozzá ehhez a példányhoz eredetiben, és most erre a kései tavaszi ünnepre gondoltam méltó lehetne dekorációként.

A rózsaszín pillangó készült el leghamarabb. Egy másik oldalon találtam a mintát és már akkor is foglalkoztatott, hogy miképp készülhetne el. De akkor elvetettem, mondván hideg van és még tél. Azt fogadtam meg hogy az idén amikor a kertünkben az első pillangót meglátom - egy citromsárga picinység volt - akkor meghorgolom ezt a pillangót. Villámgyorsan készen lett és még a cukros vizes keményítés is sikerült. Mint a beton oly kemény, így csak a damil segítségével tud repülni az aranyeső bokrunkon :-)

1 megjegyzés: