2011. július 6., szerda

Frivolitás kontra én

Végső elkeseredésemben, millió videó megnézése, számos weboldal átolvasása, a hajócska többszöri elhajítása, több mint száz csomó legyártása után felhívást teszek közzé.

Én képtelen vagyok a jó szálra képezni csomókat. A formájuk olyan mint a képeken, videókon, de pont az ellentétes szálakkal lehet gyűrűbe húzni, ahonnan ugye nem lehet folytatni tovább.

Tehát keresek valakit aki személyesen megfogja a két kezemet és megnézi hogy mit rontok el, mi az amit nem vagyok képes a videókon meglátni ahhoz hogy a hajócska fonalával lehessen összehúzni és végre ne csak egy csiga, hanem több is létre tudjon jönni.

Jutalmat is kérhet a vállalkozó szellemű segítségem, akár ha valami itt mutatott munkám megtetszett esetleg ;-) Budapest és környékén lenne jó, illetve június 23.-a után pár napig akár Gyulán is tudnánk találkozni.

Esengve kérlek benneteket, mert lassan beleőrülök hogy miért nem sikerül, annyira csodálom a frivolitás munkáitokat és addig nem szeretnék a horgolótűre váltani amíg rá nem jövök miért nem megy ugyanez hajócskával.

Segítség, aiuto, help, S.O.S :-D


10 megjegyzés:

  1. Én sajnos nem értek hozzá :)

    VálaszTörlés
  2. Én már egyszer felajánlottam neked,hogy megmutatom a csomóugrasztás, mert ha az megy onnantól csak gyakorolnod kell.
    Ja és nem kérek érte semmit. :-)

    VálaszTörlés
  3. Katicám igen-igen, de téged csak akkor akartalak zavarogni ha már haza jöttél és vége ennek a hőségnek ;-) De tudod milyen hüle nyuszi vagyok, szörnyen idegesít hogy nem meeeeeeegy!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon segítenék Neked, de erre a területre még nem sikerült elkalandoznom :(

    VálaszTörlés
  5. Két különböző színű fonallal próbáltad már? Úgy lehet a legkönnyebben megérteni hogy is kell a csomót képezni.

    VálaszTörlés
  6. Csipkeherceg igen nálad már megcsodáltam a szépségeket. A csomókkal nincs baj, azok jók és olyanok mint a képeken. Csakhogy a másik szálon üldögélnek :-) Illetve most van egy jó csomóm, kiesett a hajócska a kezemből és hirtelen megrántottam hogy megfogjam. Ebből lett egy jó szálon lévő, tetszetős szép kis csomó ami jó helyen csúszik. De ugye erre nem számíthatok megint :-)

    VálaszTörlés
  7. Ezért írtam:-) Mondok egy példát ahogy én is tanultam. Tekerj a hajócskára mondjuk piros fonalat és azt kösd egy sárga gombolyaghoz. A sárga cérnát tekerd az ujjadra ahogy ív készítéséhez szokás és gyakorlod addig amíg a sárga csomók nem ülnek szépen a piros cérnán. Így lehet a legegyszerűbben megérteni és begyakorolni. Utána már mehet a gyűrű készítése is. Nekem ez a módszer segített a leginkább:-)

    VálaszTörlés
  8. Értem, keresek egy másik színű fonalat. Tehát ami az ív a kezemen, abból kellene a csomó és a hajócska fonala - értelemszerűen - amit húzok azon kellene ülnie.
    Oké, próbálkozom tovább és köszönöm szépen :-D!

    VálaszTörlés
  9. Igen igen. Remélem sikerül. Drukkolok neked:-)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Newsee és Csipkeherceg!
    Nem is tudom, hol kezdjem.
    Én is az őrület határán voltam ma reggel még amiatt a ...... hajó miatt. Ugyanaz volt a gond nálam is, mint Nwesee-nak, aztán alolvastam Csipkeherceg tanácsát, és úgy döntöttem, megpróbálom, de ha most se sikerűl, én úgy elhajítom az a ...... hajót, hogy Kínáig repül!
    ÉS MŰKÖDIK!!!!!!!
    Annyira hálás vagyok a jótanácsért, hogy el sem tudom mondani!!!!!!
    KÖSZÖNÖM-KÖSZÖNÖM-KÖSZÖNÖM!!!!!!
    Jó munkát mindenkinek,
    üdvözlettel Gruizné Kata.

    VálaszTörlés