2011. augusztus 15., hétfő

Az első igazi hajócsipkékMint említettem igen rossz időjárás boldogtalanított a nyaralás alatt, így volt időm a hajócskákat "úsztatni". Mielőtt elmentem ugye sikerült rájönnöm a fránya csomó ugratásra, s innentől már nem volt megállás. A neten lévő tanfolyamról származnak az első képek, ezeken gyakoroltam a különféle technikai megoldásokat. Eleinte a kezdő fonal eldolgozása, az ívek kapcsolása volt a legproblémásabb. Most már inkább azon mélázom hogy a pikófa hogyan is férhetne még el a kezemben hogy azonos nagyságúak legyenek a hurkok a tetején.
A kapcsolások még mindig nem tökéletesek, de már tudom titkolni :-)

A kezdeti 10-es horgoló fonalról, áttértem a 20-as horgoló fonalra ami vékonyabb és finomabb csipkét eredményez. A fülbevalók a kapoccsal együtt 10 cm-et tesznek ki tehát nem kicsik. De nagyon szeretem őket, még akkor is ha ebben is van hiba bőven. A Mesterségek Ünnepére készültek, hogy stílusosan tudjak menni, hiszen pont egy éve szerettem bele ebbe a technikába a zalai kiállítóknál. Egyébként pályáztam is a fotó pályázaton, nagy bizakodással nézek a zsűrizés elé, hátha nyerek ingyenes tiszteletbeli jegyet. Ha így lesz akkor kivételesen nem csak egyszer látogatok el oda, hanem minimum kétszer. Igyekszem minél kevesebb pénzt vinni, mert oda szerintem a lottó nyeremény se lenne elég :-)

A hajócskázást most egy időre félre teszem, bár az új szép hajócskáimat épp a Várban veszem át, mivel van egér megrendelésem és előbb azt kell elkészítenem, no meg hiányzik már a hímzés is. Viszont az elkészítendő minták ki vannak nyomtatva tehát bármikor folytathatom a csipkézést ;-)

11 megjegyzés:

 1. Gratulálok! Nagyon tehetséges vagy ebben is:-) A Fülik nagyon tetszenek és az a kék-fehér minta is igen tetszetős:-)

  VálaszTörlés
 2. hűűű nagyon szuper ez a fülcsi. na asszem ez az amit én már nem vállalok be :) de nem mondom, hogy soha. :)

  VálaszTörlés
 3. Ügye- ügye? Hú de szép lett.. nagyon ügyes vagy. A "tanuló anyagot" én is elkészítettem.. Ezek a fülcsik igazán mutatosak, esetleg minta is van róla? meg is lehetne kapni? köszi elöre is.
  Várom a másik munkádat.. Szép hetet!

  VálaszTörlés
 4. A lilát már megcsodáltam szombaton, igazán mutatósak, nagyon ügyes vagy :-)

  VálaszTörlés
 5. hát, Nyussz, nem semmi vagy! Egyrészt tök ügyes, másrészt meg a kitartás példaképe! Tök jó lett a füli, és remélem, többször is ki tudsz menni a MÜ-re!

  VálaszTörlés
 6. Csipkeherceg nélküled nem sikerült volna ;-)
  Köszönöm szépen a dicséreteket (pirulós smiley)! Vera én is a neten találtam megkeresem mert nem mentettem el.

  VálaszTörlés
 7. Itt található a fülbevaló mintája:
  http://free-tatting.com/ Long Tatted Earring fekete fülbevalót készítettem el.

  De őket is érdemes követni: http://chezmdmselle.blogspot.com/ nála találtam a linkeket

  http://tatsaway-patterns.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 8. A lila füli nagyon tetszik,nagyon ügyes vagy! Gratulálok!

  VálaszTörlés
 9. Köszönöm szépen EWA ! Üdvözöllek az oldalamon ;-)!

  VálaszTörlés
 10. Nagyon szépeket csinálsz, ügyes vagy!!!

  VálaszTörlés