2010. június 1., kedd

Szabadulásom napja


Na jó nem olyan igazi szabadulás, de mégis :-) Sikerült lezárnom a tavalyi évet a munkámban és most jöhet a megérdemelt pihenés. Májusban nem tarthattam kreatív hetet, s ideje ez is pótolni most. Rengeteg dolog tolódott, s bár közben két egér elkészült rendelésre, mégis hímzések, varrások vannak félbehagyva szanaszét. Igen a rendrakás is napirendi pont, szinte az egész lakásban végig kellene egy takarító és pakoló robotot engedni :-)
Ahogy az időjárást nézem, nem fog megakadályozni abban hogy haladjak, ugyanis nem úgy tűnik hogy kertészkedésre és napozásra hajlamosító időjárás alakulna ki egyhamar. Kicsit nyűgös is vagyok emiatt, hiszen a bőrömet már csokibarnán szeretném látni, s nem rosace pirosan. A gaz rekord méretűre növekedett, nem sok esélyt hagyva a szándékosan ültetett növényeknek. Felvetődött bennem két eső között hogy gazolnék, no de ültettem néhány eddig nem létező virágot - napraforgót, estikét - aminek nem ismerem a levelét és a kezdeti kinézetét. Ilyenkor jön a nagyi akitől meg lehet kérdezni mindent, ő irányított el hogy az estike nem sárga, tehát az kihúzható, a napraforgó vastag szárú, tehát minden vékonnyal kifelé. De a küzdelem hiába volt, már az aljnövényzet jobb mint gazolás előtti korában.
Sofie-val idén kevesebb gondunk van eső szempontból. Néhány alkalomtól eltekintve elmegy a pánik szobájába és ott alszik, pánikol magában. Olyan mintha minket féltene, egyedül jobban megbirkózik mindennel.
Hímeztem is azért, ezt a képet meg lehet találni a most kapható Keresztszemes Magazin címlapján. Mivel már rengeteg gyermeteg képem van a falon és még készülök többet is meghímezni ezt a képet elajándékoztam egy ismerősnek. A keretezéssel együtt elég drága volt, de egyszer élünk és úgy tűnik örültek neki. A Tesz-Veszen is bevásároltam, egy párizsi kép mellett egy olyan készletet vettem meg amit még az első elkezdett hímzéseim között volt. Sok fonal közötti átváltás során érdekes árnyalatok jöttek ki, ezért most hogy meg tudtam venni az eredeti készletet nagy öröm volt.
A héten folytatom a rajzolást is. Vettem 3 könyvet - főként idegi nyugtatásképpen vásárolgatva - hogy majd a héten jókat fogok olvasni. Megjelent a Jobb agyfélteke rajzolás is új kiadásban, így meg tudtam venni és már nem kell a számítógépről olvasnom. Az az igazság hogy másolni jól tudok de most jön majd a kreatív része. Illetve azt hiszem gyakorlásképpen egy előző képet is megrajzolok ismét. Mi lenne a cél? Talán hogy ne pálcika embereket tudjak rajzolni és esetleg le tudjam skiccelni mondjuk Sofie-t :-) Nem, inkább a fejemben megjelenő alkotási terveket le tudjam rajzolni és a szabásminták átrajzolásánál is lazábban tudjam kezelni a vonalakat és éleket. A másik két könyv regény, Coelho új írása és Vavyan Fable új könyve. Azt hiszem az agyi befogadó képességem most csak az utóbbira nyitott, bár fáradtan nyitottabban fogadom be az ezoterikus élményeket.
Tegnap volt is egy ilyen élményem. Már régen észrevettem hogy ha lefárasztom az agyamat, akkor bár robotpilótán működöm gondolkozásilag, mégis emberi mivoltomban jobban. A metrón utaztam és már amikor felszálltam éreztem hogy valaki rezgései nagyon azonosak velem. Mikor megláttam hogy ki az, tudtam hogy az esélytelen nyugalmával töltődhettem belőle, ugyanis egy rendkívül jóképű férfi volt az. Rég éreztem ezt a borzongást, jól esett :-) Kicsit talán energia vámpírkodtam is, de igyekeztem megakadályozni amennyire csak tudtam.
Most viszont befejezem a mai bejegyzést mert készülnöm kell a játék sorsolására amit itt is meghirdettem ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése