2010. május 5., szerda

Kipurci nyuszi

Már jó régen nem írtam a blogomban. Ennek a fő oka hogy mint könyvelőnek most van a legnagyobb hajtás. Az én békés vállalkozásomban már régen készen lennék és örülnék a tavasznak, de bevállaltam egy másik céget bérkönyvelni és ez lett életem megrontója.
Fáradtságom nem ismer határokat, este 8-kor már alszom és már nem is tudok reggel 6-kor felkelni mert beragadnak a szemeim a sok monitor bámulástól.
Ilyenkor a könyvelő azt hiszi hogy semmivel nem végez május 31-re és eddig még minden évben ez az érzés hamisnak bizonyult, de ki tudja lehet hogy idén törik meg ez a jó széria :-)
Egyszóval nem nagyon történik velem semmi, ma mozdultam ki egy hét után először a házból, ma is csak azért mert nem volt itthon már szabad dossziém és bíztam benne hogy a körmeimre is találok valami gyógyírt.
Már nem először fordul elő, hogy az interneten keresek valamit, találok hozzá szolgáltatót vagy értékesítőt és hamisnak bizonyul, elavult információ. Nem igazán értem a cégeket hogy ha egy termék forgalmazását megszüntetik akkor miért nem frissítik az oldalukat is.
Szóval nem lett köröm erősítő lakkom, már nem forgalmazzák a Pólus Centerben ahová mentem. De azért hoztam dossziékat és egy újságot bánatomban.

Az elmúlt napokban a kertben is jártam, a sziklakertet vetettem górcső alá és amit gaznak véltem kihúztam. Ez nem is olyan egyszerű mivel néhány virágot is elvetettem és nagy a félsz bennem hogy azokat is kigyomlálom. Ezért aztán megőriztem a zacskóikat és szugerálom a leveleket rajta hogy olyat ne húzzak ki :-)
A kaktuszokat is újra metszettem, a nagy része nem élte túl a két éven keresztül tartó teleltetést. Új hajtásokat metszettem és elültettem hátha meggyökeresednek.

Az idő jelenleg pocsék, remélem nem érkezik meg a beharangozott jégeső. Sofie így is tiszta őrült mert dörgést hall távolból és liheg és parázik.

2 megjegyzés:

  1. Konkrétan ugyan nem tudom kinek hogyen miért könyvelsz, csak általánosságban tudom, hogy az emberek miért az utolső percekben szeretnek (vagy nem szeretnek, de ez másik történet) könyvelőhöz menni??? tudván azt hogy mindenki így tesz teljesen leterhelve ezzel benneteket... én pl még februárban megcsináltam a bevallásom mindkettőnknek a suskát megkaptam és happy minden, nem felejtettem el, a papirosokat szépen lefűztem eltettem nem kell pakolgatni azt sem... ez a legegyszerűbb... de az biztos, könyvelő nem leszek :DDD neked pedig Jó munkát!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a jókívánságot! Cégeknek könyvelek, de ugye én csinálom az SZJA bevallásukat is. Ahogy teltek az évek az én jól megnevelt ügyfeleimnél is lazultak a morálok. Már tényleg az utolsó pillanatban kapok anyagokat a határidő előtt egy hajszállal.

    De csak vége lesz ennek a hónapnak is :-)!

    VálaszTörlés