2011. május 1., vasárnap

Április újabb elkezdett munkája

A mindennapok csendben zajlanak, igazából csak a hobbim változik folyton :-) A legújabb elkezdett kézimunkám egy hardanger terítő. Egyenlőre nem sok látszik belőle, mivel fehér hímzővászonra fehér fonallal készítettem a keretét.
Ez lesz az első igazi nagy hímzésem ezzel a technikával. Korábban már egy kisebb díszt és egy macit is készítettem gyakorlásképpen, de a fonalakat már ennek a terítőnek a reményében rendeltem korábban. Bevallom nekem a vagdalásos rész az ami a legjobban tetszik és ezzel párhuzamosan amitől a legjobban tartok. Terveim szerint májusban kevesebbet dolgozom - határidős munkákat elvégeztem - és haladni tudok majd vele érdemben előre.

A megérkezett tavaszt nagyon szeretem, zöldek a fák, nyílnak a virágok és megérkeztek a pillangók is. Elég meleg is lesz hamarosan ahhoz hogy a másik elhatározást végrehajtsam, elővegyem a csipkeverő készletet. A hajócskával készített csipkénél sajnos elakadtam az alap körben és sok hetes kutatás és gyakorlás után sem sikerült elkészítenem a kezdést. Feladtam, de nem végleg talán. Muszáj keresnem egy gyakorlott embert személyes találkozásra ebben a témában aki feloldja azt a gordiuszi csomót, ami megakadályoz abban hogy jó szálra kerüljenek a csomók. De addig is itt van a kezdő csipkeverő készlet doboza amely már nagyon vonz szintén, de valahogy úgy képzelem hogy a teraszon, napsütéses szép napon tekergetem az orsókat a gombostűk körül :-)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon várom a folytatást! Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ha elkezded vagdalni!
    Nagyon szép, napos időt kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  2. Jucus arra én is kíváncsi leszek :-D Még csak párszor csináltam ilyet és túlzottan féltem megvágni az anyagot.
    De a héten kénytelen leszek, mert már nagyon haladtam vele és szinte csak az van az egyik végéből.
    Napsütéses szép napot neked is!

    VálaszTörlés