2010. február 22., hétfő

Az élet csendben zajlik




De közel sem érdektelenül. A munka határidők torlódnak és bizony vannak gubancok is benne. Ámde ezek nem ráznak meg, valahogy az idén nyugodtabb vagyok mint tavaly. Pedig a múlt évben lett volna a tarot kártyák szerint esélyem a szerelemre. Ugye nem kell mondanom hogy nem kopogtatott be az életembe sem a nagy, sem a kis Ő. De sebaj annál több időm van az életem más pontjaira.




A hímzésben történt elhatározásomban és a listán haladok előre. Az egyik medvés készletemben egészen szorgalmasan bökdöstem az utóbbi hetekben, és már körvonalazódik 3 medve is. Aki nem látja az írjon segítek hol bújik a 3. ;-) A Praktika medvék még mindig hangosan brummognak a szomszéd szobából, de ők még várnak addig míg az összes eddig befutott megrendelésemet nem tudom teljesíteni.

Mert érkeznek megrendelések, néha akad vevő is a web boltomban. Mindig meglepetésként érkezik egy-egy ember aki beleszeret valamibe. Egy-két nyúl még elkelne a kínálatba, de most a szabásminták között is inkább cica és egér van. Tényleg bemutatásra vár Mici a cica is. Azóta kapott egy szűkebb és sokkal előnyösebb ruhát ugyanebben a dizájnban.
A hétvégéket és minden hónap 25.-e utáni időszakot az alkotásra szánom, így lesz ez most is. A húsvét várásra a tojás nyuszi prototípusát elő kell állítanom egy régi Praktika számból. De most muszáj lesz az olasz nyelvvel is haladnom, mert lassan szerveznem kellene az olasz tengernél idén eltöltendő két hetemet is. Kell az ösztönzés és az élő nyelv is ahhoz hogy megeredjen a nyelvem.
A kedvem is kezd jobbá válni mivel a hó is kezd eltűnni. Talán ezért is lett mediterrán hangulatom :-) A dokiktól is kaptam megközelítőleg negatív leleteket, egy kis bibitől eltekintve egészségesnek lettem nyilvánítva. Ez most már így is marad, mert idénre elég is volt belőlük. Még az egészség kártyás számláim értékét várom vissza a pénztártól, és ha megérkezik valami szörnyen egészségtelen dologra elköltöm :-) Egyébként is tervezem hogy másod születésnapot tartok magamnak, ennek időpontját nem árulom el, hátha olvassák azok is akik még újabb meglepetést készítenének ;-) De a program már majdnem készen van, amint eljön az a bizonyos nap mesélek majd róla.
Addig is vissza kell nyernem a testi fittségemet. Erre pont jó tréning lesz a hétvégén vásárolt komód. Egy komód hogyan segíthet? Nálam ez fontos pont lesz, ugyanis ez lesz a kreatív szoba rendrakási pontja. Most mindenhol szerte és széjjel hevernek az anyagok, kellékek, fonalak. Ezek kerülnek majd rendben a 15 fiokba és végre fel lehet porcicázni a padlón. Áldozatul válnak a kása gyöngyök amelyek még mindig elő-elő kerülnek a talpam alá titkos helyekről. Még az év elején potyogott le az asztalról az egyik csavartartóba kiválogatott doboznyi és káoszt okozott rendesen. A komód tetejére kerülnek a prototípusok: macik, egerek, bárányok, cicák.
Rend lesz. Azt majd gyorsan lefényképezem, megosztom veletek hogy lássátok ilyen is lehetne a szoba :-) Ez pedig rengeteg energiát fog felemészteni a bundámból, tehát a takarítás edz majd kicsit.
Sofie sétáltatása és szórakoztatása a kertben szintén edzésbe hoz majd és remélem azért valamennyit le is olvaszt rólam nyárra. Nem kellene sok, mert már tudom hogy duci nyúl maradok, csak van egy ruha ami éppen kicsi lett. Jó lenne nyárra beleférni.
Másrészt a kinőtt ruháimat is kiválogatom a tavasz eljöttével, nagy részétől meg is válok azon nyomban. Már egy lánynak felajánlottam hogy vigye ami megtetszik majd neki, a többit pedig elajándékozom valaki olyannak akinek szüksége van rá. Kivételesen szerintem nem a közös ruhás konténerbe teszem, valahogy kezd a bizalmam megdőlni ugyanis nincs rajta hogy kinek gyűjtenek. Még az is lehet hogy a jobb ruhák a turkálókban kötnek ki újra hasznosításra.
Én nem tartom a böjtöt, de a gyümölcsöket már nagyon várom az étkezésem változatossá tételéhez. No meg akkor kevesebb csokit és egyebet majszolnék. Bár ki tudja lehet hogy a téli olimpiát ha nézem szorgosan akkor az is fogyaszt hogy látom mások mennyit mozognak :-)? A curlingot nézném, de nem közvetítik. A síeléstől már csömöröm van, a hokiban nem látom a korongot amikor játékban van. Pedig elárulhatom hogy egy ideje "sportos" vagyok. Jöhet a foci, a kézilabda, a Forma-1 és némileg a motorsport. Jókat tudok nekik szurkolni, megtanultam szotyizni is szájjal ennek érdekében :-) Van hiszti gyurmám is ami a hangulatomnak megfelelően szineződik el, illetve pattog, törhető és formázható. Ha gyurmázom nem beszélek csúnyán és idénre ugye ez is elhatározás volt. Pedig néha a magyar sport kihozza az emberből az ősembert.
Visszatérek a kötéshez, eleget csipogtam mára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése